Prana Vashya yoga – tanfolyamok

Mi az a Prana Vashya jóga? 

Vinay Kumar (Mysore) forradalmi jógastílusa (new Mysore style)

Prana Vashya yogaHaladó sorozat a kihívást kedvelőknek. Dinamikusan áramló gyakorlatok, 60 póz egy kreatív légzés koreográfiában. Garantált stresszoldás.

Ahogy Vinay Kumar megfogalmazta: ”A Prana Vashya fő fókuszában az áll, hogy megerősítsük az idegrendszert a lélegzet hatalmas erejével, annak érdekében, hogy a gyakorló képes legyen megőrizni nyugalmát a mindennapi élet bármely stresszes helyzetében.”

A világon egyedülálló módszert az utóbbi idők egyik legígéretesebb Mysore-i mestere, India legeredményesebb jóga bajnoka, Acharya Vinay Kumar és édesanyja dolgozta ki. Vinay fiatal kora ellenére egy igazi mester, aki már ma egy kicsit legendának is számít. A helyi jógaszakértők csak Mysore rejte

tt kincseként emlegetik. Édesanyja és testvére is jógamesterek. Szerénysége, emberszeretete, szaktudása és elkötelezettsége kiemeli őt a jógamesterek sorából.

Prana Vashya yoga Budapest

Milyen érzés a Prana Vashya gyakorlása? 

Érzetében a gyakorlás leginkább az úszáshoz hasonlítható mivel:

 • egyrészt az intenzív légzésfókusz (alkalmazott pranayama) miatt a lélegzet kontrollált, nyugodt, lassú és mély lesz,
 • másrészt a tüzes hatású gyakorlatsor következtében intenzív izzadással kell számolni, annak dacára, hogy a gyakorlást nem fűtött teremben végezzük, hanem normál szobahőmérsékleten.

Az íly módon végzett intenzív légzés és az erőteljes, de természetesen bekövetkező verejtékezés miatt garantált a sejtszintű átalakulás és a méregtelenítés. A belülről gerjesztett hőnek köszönhetően nem terheljük, hanem erősítjük a szívet, a légzéskontrollnak köszönhetően pedig sokkal tudatosabban végezzük a mozdulatokat, ezzel is biztonságossabbá téve a gyakorlást.

Mit eredményez a Prana Vashya rendszeres gyakorlása?

 • megerősödött idegrendszert, fizikai és lelki stabilitást

 • fokozott akaraterőt és koncentrációs készséget

 • aktív méregtelenítést és sejtszintű átalakulást

 • megnövekedett vitálkapacitást és egyre kiteljesedettebb, tiszta és bátor hangot

 • szálkás, egyenletesen fejlett izomzatot és könnyedséget

 • egyszerre lazaés erős testet

 • energiaszint növekedést

 • megnövekedett állóképességet.

Mások véleménye a Prana Vashya gyakorlásról:  

” Ez a gyakorlás egy különleges flow alapján épül fel: lassú, de határozott, megfontolt, mélyről jövő, egyenletesen mozgatja végig a testünket, miközben megerősít, kiegyensúlyoz és nyújt, ráadásul a tempótól az idegrendszer és az elme megnyugszik. Habár első ránézésre nehéznek tűnhet, gyakorlással könnyen hozzá lehet szokni ehhez az újfajta mozgáshoz: magamon is észrevettem, hogy múlt héten még nagyon szenvedtem a vinyászákkal, főleg az ülésből felállással, viszont tegnap már sokkal simábban ment, ráadásul ma már a combom sem fáj tőle. …..

…… Gabi nem mellékesen magától a mestertől tanulta el az irányzatot, amelyet saját megfigyelésem szerint saját egyéniségéhez és nőiségéhez lágyított, így jó szívvel tudom ajánlani például azoknak a lányoknak, akiknek kicsit sok az ashtanga katonás szigora és ellentmondást nem tűrése.”

Forrás: Zsigmondi Tamara blogja

 

“A Prana Vasya erős, száraz, vörösbor. Könnyen és gyorsan a fejedbe szállhat, de ha ésszel iszod, az általa nyert emelkedett állapotot kontrol alatt tudod tartani, tehát a fölerősödött érzékek és a duhaj, nagy jó kedv ellenére sem fogsz az asztal alatt mászni tőle.

Fontos tudnivaló még, hogy egyes egzotikus borokhoz hasonlóan, a Prana Vashya íze annyira markáns, hogy elsőre valószínűleg nem fog túlságosan ízleni, hacsak nem épp erre az ízvilágra vágysz. Második kóstolásra viszont lényegesen finomabbnak találod majd. A teljes függővé váláshoz azonban nagyjából egy hónapos, napi szintű fogyasztása szükséges. Nem alkalmazkodik hozzád, Neked kell hozzá idomulni. Ez a bor nem ismeri a kompromisszumot.

Ha azonban kitartó vagy, áldásos hatásaként élénkebb, mégis nyugodt és kiegyensúlyozott személyiséggé válhatsz, aki stresszesebb szituációkban is meglepően jól tud majd reagálni a helyzetre. Egyszóval a fizikai és a mentális immunrendszeredet egyaránt megerősíti, törhetetlen ellenálló képességet biztosítva a nehéz pillanatokban is.”

Forrás: Tas Gergely blogja

Következő Prana Vashya tanfolyam indul: 

 • a következő tanfolyam október elején várható érdeklődők függvényében

Érdeklődj emailben:

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet