MÁS jóga (Mysore Ayurvedic Style, MAS)

Légy MÁS, inspirálj MÁSokat!

 

Ahány ember, annyiféle jóga. És valóban. Indiában azt nevezik jóginak, aki egységben van önmagával. Aki azt teszi, ami az ő dolga és ebben sikeres és boldog. Éppen ezért én is, az indiaikhoz hasonlóan nagyon tágan értelmezem a jógát. Tehát nemcsak az a jógi, aki jóga ászanákat (testtartásokat) végez, vagy elmélyülten meditál.

Jógi szerintem lehet bárki, aki csinálja, éli azt, amire ki van találva, ezzel másokat inspirál és így jobbá teszi a világot maga körül.

Sajnos ma nagyon sok olyan embert látok, aki nem tudja mi is lenne igazán a feladata, a hivatása, és így a lelke mélyén nem is elégedett vagy boldog. Talán te sem mersz kinézni a szürkeségből és a megszokott kényelmes helyzetből. Pedig a jóga egy olyan eszköztárat ad, ami az önkiteljesítésben segíthet téged.

Én például jogász voltam és teljes őrültségnek tűnt, hogy feladjam ezt a szakmámat. De nem éreztem benne hasznosnak magam. Váltottam és most úgy érzem, valóban az embereket szolgálom. Teszek MÁSokért.Tavaly felkértek a HVG konferencián előadónak, és megkértek, hogy inspiráljam a történetemmel a közönséget. Ha érdekel, akkor nézd meg az alábbi videót.

 

Miért MÁS jóga? 

Én személyesen abban hiszek, hogy nincs két egyforma ember. Mások vagyunk és éppen ezért mindannyiunknak más és más ászana, jóga gyakorlás, életmód és hivatás lesz a megfelelő. Egyik sem jobb, vagy rosszabb, a lényeg az, hogy olyanok legyenek a választásaink, amellyel egyensúlyban maradhatunk.

Az egyensúly nem egy külső objektív mérce, hanem egy teljesen személyes, szubjektív állapot.

Ha rátalálunk erre a személyes egyensúlyra, akkor természetesen meg tudjuk őrizni az egészségünket és a lelki épségünket nagyon egyszerű, természetes és olcsó módszerekkel.

MÁSrészt, a MÁS jóga lényege, hogy a megújult, kiteljesedett Te hasznos és tevékeny tagja legyen az Univerzumnak és segítsen és inspiráljon MÁSokat az értelmes és teljes lét megtapasztalásában.

Más jóga, mert mindenki MÁS és ha teszed a dolgod, az mindenki MÁSnak is jó lesz.

ayurvéda, ayurvéda és jóga, ayurvédikus jóga, MÁS jóga

Hogyan függ össze a mozgás, légzés és az életem értelme?

A jóga ászanái fókuszálttá tesznek, megmutatják a fizikai és lelki erősségeidet és gyengeségeidet. Ezt a tapasztalást és felsimerést alkalmazhatod az életed bármely területére. Fél lábon állva nem lehet “elkalandozni” és elvéteni a lényeget.

 • Megtanulsz koncentrálni és tudatosítani a döntéseid következményeit. Ha nem figyelsz oda, egy rossz mozdulat egyből jelezni fog. Tehát megtanulsz odafigyelni a visszajelzésekre.
 • Megtanulod az ászanákon és a légzésen keresztül, hogy hogyan uralhatod a testi folyamataidat és hogyan tudod lecsillapítani az elmédet.
 • A jógaóra végén mindeki a föld fölött egy méterrel jár és olyan mintha megkönnyebbült, kitisztult volna. Tiszta fejjel pedig mindjárt tisztábban látod a mindennapi helyzeteket is.

Mi a MÁS jóga koncepciója?

A MÁS jógában a hangsúly a személyes egyensúly megtalálásán van, annak elsajátításán, hogy mikor milyen gyakorlás neked a legmegfelelőbb. Ahogy időszaktól és szezontól függően más ételeket kívánunk, a gyakorlásunknak is igazodnia kell a Természet változásaihoz. Ha nem vagyunk Harmóniában a saját és a külső Természettel, akkor könnyen elborul a személyes egyensúly és fogékonyabbak leszünk a betegségekre.

Itt segít bennünket az Ayurvéda, a jóga orvosi hátterét adó tudomány.

Az Ayurvédikus ismeretek lehetővé teszik a gyakorlás személyre szabását az adott gyakorló testi és mentális adottságainak megfelelően.

Mondani sem kell, egy ilyen gyakorlás ezerszer hatékonyabb lesz, mint egy uniformizált tömegoktatás. Fontos megjegyezni, hogy Krishnamacharya, a 21. századi jóga atyja, is minden egyes tanítványával személyre szabottan és egyénileg foglalkozott magas szintű ayurvéda ismeretekkel a birtokában.

A MÁS jógán az oktatás kiscsoportos és a hangsúly a személyes odafigyelésen van.

Ha megvan a személyes egyensúlyod, ha ismered önmagadat és a jógamatracon szerzett felismeréseidet beépíted a mindennapi életedbe, akkor egyre több ember életét teheted jobbá magad körül. Olyan leszel mint a jó illatú virág, ami ontja magából a finomságot és a bőséget.

Hogyan történik a MÁS jóga gyakorlása?

A MÁS jóga egy alap ászana sorozattal indít, amely segít megtanulni az alapvető ászanákat. Ezeket lehet utána egyre jobban variálni, kiegészíteni az egyéni adottságoknak megfelelően.

Vannak tehát vezetett és egyéni gyakorlásra épülő órák (Mysore style), hogy egyrészt megélhesd a csoport támogató erejét rutint szerezve az alap sorozatban, másrészt, hogy megtanulhasd, neked hol vannak a nehézségeid, amelyek egyben a lehetőségeid.

A másik dolog, hogy a jógázás nem azt jelenti, hogy csak ászanázunk (fizikai gyakorlatok). A jógát meg kell élni, arról beszélni, elmélkedni kell, a magadévá kell tenni a tanultakat a frázisokon túl.

Én imádok inspirálni, és szeretném megosztani a jóga és az ayurvéda csodálatos gondolatait az az iránt érdeklődőkkel. Hiszek abban, hogy a jóga módszerei mindenki számára nagyon hasznosak, aki szeretné megélni az életében a sikert és a kiteljesedést, a felszabadultság vagy a jóga nyelvén a moksha érzetét. Éppen ezért hétvégi workshopokon és workshop sorozatokon tanítom az ászanák helyes kivitelezése mellett a filozófia legfontosabb tételeit is, mindezt közérthetően és a mindennapi életben értelmezhető módon.

Hogyan tudsz bekapcsolódni?

A heti gyakorló órákba folyamatosan lehet bekapcsolódni, de csak minimum egy hónapos intenzív elköteleződéssel

MIkor?

Jelenleg még tart a nyári szünet. Szeptemberi órarend hamarosan, vagy érdeklődj személyesen emailben: yoginigabi@gmail.

Részvétel:

 • 8 alkalmas bérlet: 22.000,- (8 egymást követő alkalom, 4 hét alatt lejárható)
 • csak visszatérőknek beugró jegy: (akik már legalább egy bérletet lejártak) 2.500,-/alkalom
 • Figyelem! Az órákon max. 8 fő vehet részt így bejelentkezés szükséges, különösen az első alkalommal! Az órákat min. 4 fő bérletes illetve bejelentkező esetén tartjuk meg. Az első alkalommal a bemutatkozó leveledben írd meg, hogy mi lett a dosha teszted eredménye, mióta jógázol és  van e valamilyen sérülésed, fizikai vagy lelki problémád.

Jelentkezés és bejelentkezés emailben: agnisomainfo@gmail.com (tárgy: MÁS jóga óra)

A MÁS Jóga elköteleződést kíván, hiszen csak akkor lesznek kézzelfoghatóak az eredményeid, ha valóban odateszed magad. Az átalakulás fájdalmas és lassú folyamat, de a lepke sem kesereg később azon, hogy milyen nehéz volt kibújni a gubóból. Ha változni szeretnél, akkor szánj magadra legalább ennyi időt és vállald a kihívást! Megéri!

Ha szeretnél folyamatosan híreket kapni az aktuális tanfolyamokról, érdekes blogokról, MÁS jóga hírekről, akkor kérlek add meg az elérhetőségedet és kerülj be a MÁS jóga csapatába! Havi max. két-három levélre számíthatsz tőlünk.

Szeretnél csatlakozni?

Igen! Kérlek vegyetek fel a csapatba!

Keresztnév:      
E-mail cím:*     
A feliratkozással hozzájárulsz ahhoz, hogy Neked a továbbiakban értesítéseket küldjünk a MÁS jógával kapcsolatos aktuális eseményekről, hírekről és hasznos blogokról. Az értesítőről bármikor le lehet iratkozni és az adataidat bizalmasan kezeljük.

Várlak szeretettel a MÁS jógán! Hozd ki magadból a legjobbat!
Namaste,

Yoginigabi

 

7 hozzászólás a(z) “MÁS jóga (Mysore Ayurvedic Style, MAS)” bejegyzéshez

 1. Blaumann Edit

  Szia,

  Érdeklődni szeretnék a tanfolyam részleteiről. Hol, mikor lesz? Mennyibe kerül? Lehet-e részletesebb ismertetőt kapni róla?

  Köszönöm,

  edit

  1. yoginigabi Szerző

   Szia Edit!

   Itt ezen az oldalon a lap alján találsz egy feliratkozó mezőt. Kérlek add meg az emailedet és máris mindent megkapsz. Köszi! Namaste, Gabi

  1. yoginigabi Szerző

   Sziasztok, Itt a Gabi, nem Edit:) A lap alján ha figyelmesen végignézitek ott van egy kis feliratkozó mező. Ha nem működik, nem kapsz levelet, légyszi csak akkor jelezzetek. Köszi! Namaste, Gabi

Hozzászólások lezárva.